Modern Tiny House: Az Alanla Çok İşlevli Dekorasyonun Sırları

Modern Tiny House: Az Alanla Çok İşlevli Dekorasyonun Sırları

Modern Tiny House ürünlerinde yaşamak, az alanda çok şeyler başarılabilen bir yaşam tarzı seçeneğidir. Bu başarının sırrı, küçük bir ev tasarlamanın püf noktalarını bilmekten geçer. Sınırlı alanı verimli kullanmayı bilmek, küçük alanda yaşamanın zorluklarını ortadan kaldırır. 

Renklerin Gücü

Kompakt ev iç mekanlarında genellikle açık renkler kullanılır. Beyaz, gri, bej gibi nötr renkler ışığı etkili bir şekilde yansıttıkları için odanın büyük ve ferah görünmesini sağlar. Dar ve sıkışık görünüme neden olan parlak renkleri modern bir Tiny House dekorasyonunda dikkatli kullanmak gerekir. Açık renklerin arasına bir veya iki vurgu rengi serpiştirerek kişisel son dokunuşu yapmak mümkündür. 

Renklerin gücünü kullanırken alanı geniş ve aydınlık göstermenin en pratik yöntemi, doğal ışıktan yararlanmaktır. Bunun püf noktaları ise pencereleri olabildiğince büyük tutmak ve perdeleri açık bırakmaktır. Doğal ışık evi aydınlatırken duvarlara ve kapılara asılacak aynalar ile ışığı yansıtmak, küçük evlerin daha aydınlık ve parlak görünmesine yardımcı olur. 

 

Modern Tiny House: Az Alanla Çok Şey Yapmanın Sırları

Raflardan Yararlanmak

Küçük bir evde yaşamayı seçmek, tüm değerli eşyalardan vazgeçmek anlamına gelmez. Modern Tiny House dekorasyonunda boyutu küçültülmüş raflardan yararlanarak kitaplıklar oluşturmak ve sevilen kitaplara yer açmak mümkündür. Dikey alanların en üstüne kadar tüm noktalar optimum kullanılabilir. Oluşturulacak raflara kitaplar ve sevilen aksesuarlar gözü yormayacak şekilde yerleştirilir. Pencerelerin ve kapıların üst çerçeveleri arasındaki değerli boşluklar, asma raflar ile kullanışlı depolama alanları haline gelebilir. 

Fonksiyonel Mobilyalar Seçmek

Küçük bir evdeki kısıtlı alan eğer akıllıca dekore edilmezse tasarım karmaşık hale gelir. Çok fazla eşya kolaylıkla dağınıklığa sebep olur. Bu nedenle modern Tiny House tasarımlarında mobilyaların işlevsel olması dikkat edilecek ilk unsurdur. Örneğin bir kanepe hem koltuk hem yatak olarak değerlendirilebilir. Altında çekmece olan oturma grupları, tekli koltuktan çok daha verimli bir sonuç verir. Köşeler, daha fazla saklama alanı ve görsel detay eklemek için birer fırsattır. Asma raflar ile duvarlar dekoratif depolama alanı işlevi görebilir. Örneğin şapkalarınızı çekmecede saklamak yerine duvardaki bir askıya dekoratif olarak asabilirsiniz. Duvara monte edilecek katlanır masa, yerden tasarruf etmeyi sağlar. Asma kata çıkan merdiven basamaklarının altı, akıllıca tasarlanmış ek depolama alanı yaratır. 

Aksesuarları Unutmamak

Alanın nasıl işe yaracağını düşünürken aksesuar ürünlerinin iç mekân tasarıma etkisini unutmamak gerekir. Mekana kişiselleştirilmiş dokunuşlar katmak kullanıcı ve mekan arasındaki bağı kuvvetlendirir ve daha sıcak bir ortam oluşmasını sağlar. Aşağıdaki aksesuarlardan herhangi birini seçerek modern Tiny House konsepti yaratabilirsiniz. 

  • Mumlar
  • Yere serilecek kilim
  • Minderler ve koltuk şalı
  • Dekoratif tabak ya da tepsiler
  • Resim çerçeveleri
  • Çiçekler ve vazolar
  • Duvara asılacak figürler
  • Aynalar

Açık Alanlardan Faydalanmak

Küçük evlerde hayat daha sıklıkla evin dışında geçer. Doğa adeta evin salonu haline gelir. Bu sebeple dış mekânda kurgulanan alanın tasarımının da önemli bir rolü bulunmaktadır. Tiny House’un park edildiği alanın uygunluğu doğrultusunda taşınabilir deck ve peyzaj elemanları kullanılarak dışarıda da konforlu bir yaşam alanı oluşturulabilir. Fazla yer kaplamaması için dışarıya doğru açılan kapılar kullanılır. Dış mekân, küçük bir veranda masası ve sandalyeler ile dekore edilerek uygun mevsimlerde yemek yemek ve dinlenme alanı olarak oldukça rahatlatıcı ve işlevsel bir seçenek oluşturur. Zevke uygun minderler, bitkiler ve okuma köşesi ile doğadaki yaşam alanına kişisel dokunuşlar eklenebilir. 
Küçük bir evi keyifli ve modern Tiny House haline getirmek, aslında onu minimal ve işlevsel tutarak kişisel dokunuşlar eklemek ile sağlanabilir. Siz de yaratıcılığınızı kullanmaktan korkmadan küçük evinizi ruhunuzu yansıtan sıcak bir yuvaya dönüştürebilirsiniz. 
Unutmayın, Tiny House dünyasına getirdiği modern ve sürdürülebilir çözümleriyle öne çıkan Mooble House, Avrupa standartlarında üretimi ve çevreci yaklaşımıyla her kullanıcının ihtiyaçlarına uygun Tiny House Modelleri sunar.