Tiny House İmalatçıları Nasıl Seçilir: Kalite ve Konfor İçin İpuçları

Doğa içinde minimalist ve sürdürülebilir yaşam tarzını benimseme eğilimi arttıkça Tiny House imalatçıları sayısı da doğal olarak artıyor. Hayallerindeki Tiny House’a sahip olmak isteyenlerin bu kadar çok imalatçı arasından kendilerine en az problem yaşatacak, güvenilir ve profesyonel bir kuruluş seçmeleri zor olabilir. Hazırladığımız kapsamlı kılavuzda Tiny House imalatçısı seçerken dikkat edeceğiniz temel ipuçlarını ve faktörleri sizin için derledik.

Tiny House İmalatçıları: Doğru Seçim İçin Rehberiniz

1-    Teknik Yeterlilik ve Belgeler

Tiny House imalatçıları arasından seçim yaparken ilk araştırılması gereken şey, imalatçının teknik yeterliliği ve sahip olduğu belge/lerdir. Tiny House’lar araç sınıfında olup karayollarında çekilmeye uygun üretilmelidir. Bu sebeple her bir Tiny House’un arkasında doğru mühendislik hesaplamaları ile üretilmiş, yüksek kalite kontrole sahip üretim metodların kullanılması gereklidir. Aynı zamanda Tip Onay Belgesi gibi yeterlilik belgelerine sahip olunması önemlidir. Uygun belgelere sahip olan firmalar, karayolları mevzuatına ve uluslararası standartlara uygun üretim yaparlar.  

*Mooble House, üretimini kendi O2 Avrupa Tip Onay Belgesi altında sürdüren bir firmadırsürdürür. Mooble House’un bütün ürünleri 2018/ 858 Treyler yönetmeliğine uygun olarak üretilir ve Avrupa yollarında çekilmeye yasal olarak uygundur. 

2- Üretim Kapasitesi ve Tesisleri 

Yüksek üretim kapasitesine sahip nitelikli bir üreticiyi seçmek, sonradan oluşması muhtemel sorunları ve ek masrafları azaltabilen bir karardır. Özellikle ihracat yapan üreticilerin ürün kalitesi, uluslararası standartlara uygun olmak zorundadır. 

*Mooble House, 11.000 m² kapalı ve 20.000 m² açık üretim alanında yılda 4.000 adet Tiny House üreten bir firmadır. Endüstriyel üretim prensipleriyle Avrupa standartlarında üretim yapar. Türkiye haricinde Hollanda, İngiltere, İsviçre, Slovakya, İtalya ve Dominik Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Mooble House, global bir marka olma yolunda hızla ilerlemektedir.

3-Portföy ve Deneyim

Beceri, yaratıcılık ve işlerin kalitesini değerlendirmek için Tiny House imalatçıları portföylerine bakmak, ürünlerinin hangi coğrafyalarda ne kadar süredir kullanımda olduğunu bilmek seçim yapmayı kolaylaştırır. Önceki projelerin görselleri ve videolarını imalatçıların web sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında bulabilirsiniz. Hayalinizdeki tasarım ve stile benzer Tiny House üretme deneyimi olan imalatçıları ayırarak tercih listenizi daraltabilirsiniz. 

*Mooble House kurumsal web sitesi ve sosyal medya hesaplarında uzman mühendislerin tanıtım videolarını ve kapsamlı katalogları güncel halleriyle yer alır. Mooble House, 200’den 300’den fazla bireysel kullanıcı deneyimi, hali hazırda yürüyen tamamlanmış 150 aktif kurumsal projesi ve 14 Showroom’u ile hizmet verir ve ülkemizin önde gelen Tiny House imalatçıları arasında yer alır. 

4-Proje Zaman Çizelgesi ve Garanti Süresi

Projenin ne zaman teslim edileceği ve zaman çizelgesi, dikkat edilecek önemli bir unsurdur. Başarılı ve tecrübeli Tiny House imalatçıları, müşterilerine proje başlangıcından bitişine kadar nasıl bir ilerleme kaydedileceğinin ve ne zaman teslim edileceğinin raporunu gerçekçi ve güncel olarak verir. Vadedilen proje süresinin beklentilerinize uyduğundan emin olmalısınız. 

*Mooble House, standart ürünlerinde kesin proje onayı sonrası 45-60 gün gibi kısa bir sürede proje teslimini vadedereküretimlerini tamamlayarak hızlı ve etkili çözümler sunar. Uzun vadeli müşteri desteği ve güvencesi sunması, müşteri memnuniyetini artıran bir özelliktir. Yüksek üretim hacmiyle stoklu üretim gerçekleştirilmesi, teslim süresinin kısalmasında bir avantajdır.

5-Kullanılan Malzemelerin Türü ve Kalitesi

Tiny House üretilirken hangi malzemelerin kullanıldığını bilmek gerekir. Çelik konstrüksiyon yapılar, satın almada tercih edilmelidir. Farklı hava koşullarında dayanıklı yalıtım özellikleri ve konfor olanakları ön planda tutulmalıdır. 

*Mooble House evleri uzun ömürlü, dayanıklı hafif çelik yapı teknolojisi kullanılarak imal edilir. Ürünlerin kalitesi, sürekli kalite kontrol süreçleriyle garanti altına alınır. Üretimde sürdürülebilir malzemeler kullanılmasına özen gösterilir. Enerji verimliliği sertifikası, çevresel sürdürülebilirliği ve enerji tasarrufunu destekler. 

6-Tasarımda Özgünlük ve Esneklik

Müşterilerin beklentilerine göre kişiselleştirilmiş ve özgün tasarımlar, Tiny House üreticileri arasında seçim yaparken dikkate alınacak kriterler arasındadır. 

*Mooble House, konfor alışkanlıkları, kullanım amacı ve farklı zevkler baz alınarak hazırlanmış özgün ve kişiselleştirilebilen tasarımlar sunar. Tüm modellerinin tasarımı özgündür ve marka tescillidir.