Minimalistisch leven in de natuur

Minimalistisch leven in de natuur

In bijna elke sector, omdat de razernij van consumptie die de hele wereld omringt, accumulatie en het aanleggen van voorraden, geen geluk en vrede kan brengen, hebben we de neiging om te verminderen wat we hebben, om alleen te verwerven wat we nodig hebben. Met andere woorden, we transformeren ons leven met een minimalistische filosofie, vooral na de barre omstandigheden van de pandemie kunnen we het discours van "minder is meer" intenser internaliseren.

Hoe groot en comfortabel ook, de pandemie betekende hetzelfde verlangen van iedereen die tussen vier muren in hoogbouw moest wonen: naar buiten gaan, naar de hemel kijken, frisse lucht inademen, met blote voeten op het gras stappen, één worden met de natuur en zo mogelijk in de natuur leven.

Van vroeger tot nu hebben mensen van alle leeftijden, van kinderen, jongeren, volwassenen tot ouderen, de vredige en helende effecten van de natuur nodig gehad en gezocht naar manieren om deze te bereiken. Degenen die in huizen met tuinen woonden of op sites met parken erin, hadden gedeeltelijk geluk. Anderen, die de meerderheid vormden die in miljoenen werd uitgedrukt, zochten echter naar nieuwe manieren omdat hen van deze kansen werd beroofd. Bovenaan deze wegen stonden kampen en karavanen. Omdat dit de meest bekende methoden waren om in de natuur te leven. Terwijl de gevolgen van de pandemie aanhielden, kwam tiny house op de agenda toen gebruikers op zoek gingen naar een nieuwe, comfortabele, mobiele of zelfs stijlvolle accommodatieoptie buiten camping en tiny house.

Minimalistisch wonen met Tiny House

Tiny House is heel anders dan kamperen en caravanleven omdat het echt thuiscomfort biedt. Bovendien hebben ze een uiterst moderne en stijlvolle uitstraling. Tegelijkertijd maakt het het mogelijk om mobiel te zijn dankzij zijn mobiliteit.

Wie liever in de natuur leeft, heeft eigenlijk heel weinig nodig in het dagelijks leven. Dit komt omdat het grootste deel van de dag buiten wordt doorgebracht met tuinieren of het op orde krijgen van de dagelijkse klusjes. Daarom is het voldoende dat de noodzakelijke gebieden om te slapen, koken, rusten, persoonlijke verzorging en het bevredigen van behoeften van minimale grootte zijn, er is geen behoefte aan meer. Dienovereenkomstig, zelfs als er meer ruimte is, is er onnodige acquisitie omdat het niet zal worden gebruikt.

Aan de andere kant staat het kleine huis om in te wonen bekend om de milieuvriendelijkheid van de materialen die worden gebruikt bij de productie en toegevoegd met personalisaties. Bijvoorbeeld; Van hout dat de voorkeur heeft in vloer- en wandbekleding in het interieur tot hout dat de voorkeur heeft aan de buitenkant, die allemaal in harmonie zijn, materialen worden geleverd uit duurzame bronnen. Bij het selecteren van deze materialen wordt ook rekening gehouden met de vierseizoenen verwarmings- en koelcomfortomstandigheden van de gebruiker en wordt prioriteit gegeven aan het behalen van de hoogste efficiëntie in elk seizoen.

Mooble House en Minimalisme

Het eerste artikel van de basisprincipes van het merk Mooble House is minimalisme. Mooble House produceert de modernste tiny house-producten van Turkije in overeenstemming met de Europese kwaliteitsnormen, ontwikkelt nieuwe modellen en nieuwe aanpassingsopties volgens de toenemende behoeften.

Tegenwoordig is Mooble House het meest geprefereerde tiny house-merk in zowel Turkije als Europa. De belangrijkste reden hiervoor is dat het de minimalistische ontwerpfilosofie weerspiegelt tot in elk detail van het product. Mooble House-producten worden in de fabriek massaal geproduceerd op basis van modellen met industriële principes, terwijl individuele producten worden gestructureerd door de handen van ambachtelijke ambachtslieden en persoonlijke wensen.

Mooble House, dat een multidisciplinair team tot stand brengt, biedt verschillende modellen aan, afhankelijk van de wensen van de gebruikers, maar kan producten produceren die vallen onder de regels die vallen onder de Wegenwet, zoals lengte, plafondhoogte en totaalgewicht.

Wie Mooble House-producten voor het eerst tegenkomt, is vaak gefascineerd door drie hoofdelementen.

  • Architectuur, vorm en gevelmaterialen in de buitenruimte,
  • Fijn vormgegeven in het interieur in vergelijking met een klassiek huis of caravan
  • Ze hebben niet meer ruimte nodig als ze erin gaan wonen en brengen bijna het hele jaar door in het tiny house

In de feedback van Mooble House-eigenaren zeggen alle tiny house-gebruikers dat ze veel minder ruimte gebruiken en veel andere dingen minder consumeren door over te schakelen naar minimaal leven zonder in te boeten aan comfort. Ze voegen eraan toe dat omdat ze meestal bezig zijn met landbouw, ze in hun voedselbehoeften voorzien door te cultiveren en dat ze een veel gezonder en evenwichtiger dieet eten dan in eerdere perioden van hun leven.

Waar een minimalistisch leven te beginnen

Minimalistisch leven in de natuur betekent dat veel gedragingen, beslissingen en voorkeuren in hun geheel veranderen, en degenen die nog niet klaar zijn voor deze verandering, moeten misschien een korte termijn tiny house-ervaring hebben. Als u een van degenen bent die een tiny house-ervaring willen hebben en u afvragen wat het minimalistische leven u kan brengen, kunt u de eerste stap zetten door een weekendverblijf te maken en kunt u de eerste zaden van minimalisme planten met een ervaring die niet gemakkelijk uit het geheugen zal worden gewist.