Tiny House Modelleri

Tiny House Modelleri

Tiny house üretici sayısı artıkça ve ihtiyaçlar değiştikçe tiny house modelleri de çeşitleniyor. Bireysel konaklama amacıyla tiny house satın alacak kullanıcılar bu kadar çok seçenek arasından hangi modelin kendilerine en uygunu olduğunu tespit edebilmek için çeşitli araştırmalar yapıyor.

Tiny house modelleri arasında kaybolmadan seçim yapabilmeniz için öncelikle kaç kişilik bir konaklama kapasitesine ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Ardından yaşam ve uyku alanlarını bir arada mı, farklı bir odayla ayrıştırılmış mı yoksa asma kat ile şekillendirilmiş olarak mı istediğinize karar vermelisiniz.

Tiny House Modelleri | Mooble House

Uyku alanının asma katta olması, tavan penceresi sayesinde her sabah uyandığınızda gökyüzünü görmenizi sağlar. Hatta dilerseniz birden fazla pencere de sipariş edebilirsiniz. Standart bir merdiven ya da gemici merdiveniyle çıkılan asma kat, aynı zamanda çocukların da oynamayı en sevdiği alandır. Uyku alanının ayrı bir oda olarak tercih edilmesi ise tamamen konfor alışkanlıklarıyla ilgilidir. Hatta bu ayrı odada ekstra depolama alanları da oluşturulabilir. Uyku ve yaşam alanının bir arada tercih edilmesi durumunda ise yaşam alanındaki koltuklar pratikçe yatak haline getirilir. Aslında tüm modellerde genelde yaşam alanının koltuklarının açılır ve yatağa dönüşebilir olmasına dikkat edilmektedir. Ayrıca bu koltukların altı da depolama alanı olarak kurgulanır.

Konaklama Amaçlı Tiny House Modelleri

Tüm tiny house modelleri konaklamaya uygundur. Çünkü aslında tiny house’ların ilk yapım amacı doğada dört mevsim yaşayabilmektir. Buna bağlı olarak, model fark etmeksizin iç donanımı ve dış cephesi maksimum konfor koşulları doğrultusunda yapılandırılır. Tiny house modelleri, dilerseniz dağ evi, dilerseniz deniz kenarı yazlık olarak kullanılabilir. Böylece, şehir şebekesi bağlantıları da yapıldıktan sonra gerçek ev konforuyla yaşamaya başlayabilirsiniz. Ayrıca küçük evinizi kullanmadığınız dönemlerde kiraya vererek gelir de elde edebilirsiniz.

Tiny House Modelleri | Mooble House

Tiny House Ticari Modelleri

Tiny house modelleri arttıkça ve kullanıcılar tarafından sevildikçe tiny house’ların farklı işlevler için kullanımı da gündeme geldi. Yatırımcılar, tiny house modelleriyle hangi kategorilerde yatırım yapabileceklerini ve işletme açabileceklerini araştırmaya başladı. Çünkü bir tatil tesisi için gereken model ile kafe için gereken model birbirinden tamamen farklı. Tiny house modelleri gerek kapasite gerekse iç mekân tasarımı bakımından ihtiyaca uygun olarak şekillendiriliyor. Dış cephe kararlarına ise genellikle estetik zevkler doğrultusunda yön veriliyor.

Tiny house modelleriyle neler yapılabildiğini bu yazının devamında ayrıntılı olarak bulabilirsiniz.

Tiny House Otel

Önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi tiny house modelleri sayesinde harika bir konaklama/otel ya da tatil tesisini hayata geçirebilir, hatta kısa süre içinde yüksek doluluk oranına erişebilirsiniz.

Bugüne kadar açılan pek çok tiny house otelini web sitemizin otel sekmesinden inceleyebilirsiniz. Bu otellerin bulunduğu konuma, işletme amacına ve istenen kapasiteye göre hangi modellerle kurulduğunu da ilgili sayfalarda okuyabilirsiniz.

Tiny House Satış Ofisi

Tiny house modelleriyle satış ofisi ya da misafirleriniz için bekleme alanı oluşturabilirsiniz. Bir konut projesinin satış ofisi olarak, bir tesisin konuklarını bekletme alanı olarak ideal çözümleri tiny house modelleri arasında bulabilirsiniz. Dilerseniz ihtiyaç duyduğunuz kapasite ve iç mekân tasarımına göre de sipariş verebilirsiniz.

Tiny House Cafe

Tiny house, cafe olarak da oldukça işlevsel çözümler sunar. Tiny house’lar ile gezici kahve satıcıları, doğanın içindeki tesislerde yemek pişirme alanı, hatta dondurucu denebilecek kadar soğuk ve karlı arazilerde gezginlere ikramlar dağıtmak amaçlı üretimler bile söz konusu. Yeni nesil kahvecilerin de tiny house cafe açması bizce eli kulağında.

Tiny House Dükkân

Tiny house modelleri sayesinde ister bir kasabada butik açabilir isterseniz zincir markanızın şubelerinden birini doğada konumlandırarak ürünlerinizi satabilirsiniz. Her tip ürün satışı için ideal, dayanıklı ve uzun ömürlü iç mekanlara sahip tiny house’lar ile hep hayalini kurduğunuz iş fikrini de çok kısa bir süre içinde hayata geçirebilirsiniz.