Taşınabilir Ev Fiyatları

Taşınabilir Ev Fiyatları

Türkiye’nin 11 ilini ve Suriye’yi derinden etkileyen büyük deprem felaketiyle birlikte taşınabilir ev fiyatları en çok aranan konulardan biri olarak gündeme yerleşti. Depremden etkilenen bölgelerde “acil kalıcı yapı” ihtiyacını karşılamak için taşınabilir evler önden gelen tercihler arasında yer aldı. Türkiye’de fay hattı üzerinde konumlanan diğer şehirlerde yaşayanlar da olası depremlere karşı güvenli bir seçenek olarak taşınabilir evlere yönelmeye başladı ve fiyatları hakkında araştırmalar yoğunlaştı. Taşınabilir ev tercihinde fiyat önemli bir ayrıştırma noktası olduğu için, bu yazımızda taşınabilir ev fiyatlarının nasıl şekillendiğine değineceğiz. 

Taşınabilir Ev Nedir?

Taşınabilir evler; mobil ev, küçük ev, tekerlekli ev, mikro ev, tiny house gibi modellerin üst başlığı ya da ana kategori adı olarak değerlendirilmeli. Hepsinin özünde ise küçük alanlarda konforlu minimal yaşam yatıyor. 

Mooble House ürünleri çekerek taşınabilir tekerlekli tiny house’lardır. Trafik Karayolları Yönetmeliğine uygun, plakalı ve ruhsatlı araç statüsündedir. Çeşitli arazilere park edilebilir. Yani taşınabilir ev olarak tanımlanmakla birlikte tekerlekli ve çekilebilir olması en ayrıştırıcı özelliğidir.

Taşınabilir Ev Fiyatları | Mooble House

Sadece taşınabilir ev olarak tanımlanan ürünler ise yapı vasfındadır. (Fakat nadiren de olsa her taşınabilir ürün yapı vasfı olmayabilir.) Özellikle turizm sektörü yatırımcıları taşınabilir evleri tercih ederek hızlıca tesis kurulumu yapabilir. Ya da mevcut tesise ek oda gerektiğinde pratik bir şekilde taşınabilir evi arazisine konumlandırabilir. Böylece tesiste yıkma/dökme işlemleri yapılmadan, kullanıma kapatılmadan işleyişi devam edebilir. Bu tip işletmeler için taşınabilir ev fiyat teklifleri kurumsal olarak talep edilebilir.

Taşınabilir Ev Fiyatları Neye Göre Değişiyor

Taşınabilir ev sektörü hızla büyürken satıcıların fiyat skalaları da değişkenlik gösteriyor. Temel fiyat farkı ise her bir üreticinin kendi üretim teknolojisine veya metoduna sahip olmasından kaynaklanıyor. Bununla birlikte her üretici farklı markalardan farklı kalitede yapı malzemeleri kullanıyor. Yapı malzemelerinin seçiminin ardından iç mekânda günlük yaşam için ihtiyaçlara cevap veren mutfak ve banyo ürünlerinden, sinekliklere, açılır kapanır koltuklardan aydınlatmalara kadar bileşenler de farklı markalardan farklı niteliklerde tedarik edilebiliyor. Tüm bunlarla birlikte ürünün kaç kişilik tasarlandığı da netleşiyor ve nihai fiyat ortaya çıkıyor. 

Bu fiyat farklılıklarını değerlendirirken kullanıcıların dikkat etmesi gereken diğer unsurlar ise şöyle:

  • Ürünün 4 mevsim konforlu bir şekilde yaşamaya uygunluğundan emin olunmalıdır. 4 mevsim yaşamaya uygun olmayan, örneğin sadece yazın kullanabileceğiniz bir ürün, tam bir özgürlük sağlamayacağı için optimum satın alma söz konusu olmayacaktır.
  • Karavan statüsünde olmayan bir ürün tercih edildiğinde ise park etme alanları konusunda seçenekler daralacak ve hayali kurulan farklı lokasyonlarda yaşamak mümkün olmayacaktır.

Taşınabilir Ev Markası Mooble House

Mooble House Ekibi, taşınabilir ev satın almak isteyen kullanıcıların hayalindeki doğada yaşama sürecine baştan sona destek oluyor; ihtiyaçlara, istek ve alışkanlıklara bağlı donanımların belirlenmesinden, ürünü teslim almaya kadarki süreçte birebir iletişim hizmeti sunuyor. Doğada yaşam için ilk adımı atmak isteyenlerdenseniz Mooble House Ekibi ile irtibata geçebilir, sizin için en uygun taşınabilir evin fiyatını web sitemizden iletişim formu doldurarak talep edebilirsiniz.

Mooble House endüstriyel üretim yaptığı için çok adetli sipariş üretimlerinde, maliyet avantajı yaratıyor, bu avantajı da alıcı ile paylaşıyor. 11.000 m2 kapalı, 20.000 m2 açık alandan oluşan fabrikasında, 1 yılda 4.000 adet anahtar teslim taşınabilir ev üretebiliyor. Endüstriyel üretimin getirdiği üstün kalite, yüksek kapasite ve maliyet avantajı sayesinde çoklu alımların fiyat anlamında da en cazip markası Mooble House ile bugün tanışın.