Yükselen Trend Tiny House

Yükselen Trend Tiny House

Evrensel salgının getirdiği kısıtlamalar sebebiyle her geçen gün doğaya daha çok ihtiyaç duyuyor, doğanın iyileştirici etkisini hissedebilmek için doğada sürdürülebilir yaşam koşullarını araştırıyoruz. Doğada yaşam seçenekleri arasında kısa bir süre öncesine kadar karşımıza sadece kamp ve karavan hakkında pek çok bilgi çıkmaktayken artık tiny house seçeneğiyle de sıklıkla karşılaşıyoruz. Bunun sebebi, kamp ve karavanların doğada yaşamak isteyen tüm kitlelerin istek ve ihtiyaçlarını karşılayamıyor oluşu ve daha çok kısa süreli, farklı lokasyonlarda, hareket halinde olmak için uygun görülmesi diyebiliriz.

Bu durumda doğada uzun süreli, konforlu ve modern koşullarda yaşamak isteyenler için, gerçek bir evin sunduğu tüm olanaklara sahip olmakla birlikte minimal bir ortam da sunan tiny house ise bu evrede devreye giriyor. Tiny house sayesinde dört mevsim kesintisiz aile boyu doğada yaşamak mümkün hale geliyor.

Tiny house ruhsatlı ve plakalı olarak, Kara Yolları Kanun’larının mevzuatına uygun bir şekilde üretilmesi ve mobiliteyi sağlayan tekerlekleri sayesinde çekilerek park edilebiliyor. Bugün dünyanın dört bir yanında kendi arazisine ya da kiraladığı alana tiny house park etmiş olarak yaşayan pek çok birey, topluluk ya da aile ile karşılaşmak mümkün. Hatta işi, home office çalışmaya uygun olan ya da çalışmak için sadece internete ihtiyaç duyan doğa severler de tiny house yaşamına geçiyor.

Endüstriyel tiny house üreticileri, tasarımdan üretime kadar her evrede, ürünün konfor şartlarını, malzeme kalitesini ve estetik mimarisini göz önünde bulundurarak kullanıcılarla buluşturuyor. Üreticiler, aynı zamanda farklı alım gücü ve farklı ihtiyaçlar söz konusu olduğunda da pek çok farlı model sunabiliyor. Böylece tiny house yükselen trend olarak gündemde kalmayı başarıyor ve doğada yaşam tutkunlarının önde gelen tercihi oluyor.

Sinemada Tiny House

Tiny house estetik ve dayanıklı dış cepheleri, kullanışlı ve minimal iç mekânları televizyon ve sinema dünyasının da dikkatini çekiyor. Kısa bir süre önce vizyona giren Recep İvedik 7 filminde de Mooble House Tiny House kullanılıyor. Filmde çevreye duyarlı rolüyle karşımıza çıkan Recep İvedik izleyicileri şaşırtarak hayranlık toplarken, karşı arazisindeki komşusunun kullandığı tiny house ile karşılaştığında hayranlığını gizleyemiyor. Kendisi ailesinden kalma eski müstakil bir evi yaşanır hale getirmeye çalışırken komşusunun konakladığı tiny house ise şıklığıyla göz dolduruyor.

Daha önce otomotiv ve moda sektöründe de iddialı prodüksiyonlarda rol alan Mooble House Tiny House modelleri televizyon ve sinemanın yıldızı olarak beğeniyle takip ediliyor.