Tiny House Ne Demek?

Tiny House Ne Demek?

Tiny House, kelime anlamıyla küçük ev demektir. Ancak bu ifadenin bir akımı ve özel bir yaşam alanını ifade etmesi 2000’li yılların başına dayanır. Sarah Susanka, 2007 yılında yayınlanan “The Not So Big House” isimli kitabında aslında çok da büyük evlere ihtiyaç duymadığımızın altını çizer. Kitapta bahsedilen daha küçük ve az masraflı yaşam alanı kavramı, 2008 ila 2012 yıllarında gerçekleşen ekonomik krizin de etkisiyle insanların daha çok ilgisini çekmeye başlar. Bu akım; Küresel Ekonomik Kriz sırasında batı ülkelerinde gelişmeye başlayan, daha küçük evlerde, daha az masrafla, ve çevreye daha az zarar vererek yaşamak için mimari çözümler, ürün, ve dayanışma grupları geliştirme yönünde oluşan toplumsal bir harekettir.

Tiny House’u tanımlayan en büyük özelliği adından da anlaşılacağı üzere, boyutudur. Bir Tiny House genellikle 25 ila 50 metrekare arasında ölçülere sahiptir ve tasarımı işlevselliğe ve minimalist yaşama optimize edilmiştir. Mobil Tiny House’lar araç kategorisinde olmaları sebebiyle, metrekare ifadesinden daha çok kullanıcı sayısı ile tanımlanır. Tiny House’lar; mutfak, banyo, yatak odası ve oturma alanı gibi temel olanakları sağlamak amacıyla tasarlanmış olup, mümkün olan en küçük alanı kaplar. Birçok ev sahibi, yaşam alanlarını daha da optimize etmek için çok amaçlı mobilyalara yönelmektedir.

Tiny House’lar incelendiğinde hem tekerlekli mobil hem de tekerleksiz sabit küçük evleri kapsamaktadır. Türkiye’de daha yaygın olarak Tiny House kullanımı mobil tekerlekli olan küçük evleri ifade etmektedir.

Tiny House konsepti, sadece yaşam alanlarını küçültmekle kalmaz, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve çevre dostu yaklaşımları da benimser. Bu küçük evler genellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına dayanır, enerji tasarrufu sağlar ve minimal malzeme kullanımıyla çevreye daha az etki bırakmayı hedefler. Ayrıca, bireyleri tüketim alışkanlıklarını gözden geçirmeye teşvik eder. Bu, hem maddi hem de duygusal açıdan bir özgürlük hissi yaratır.

Tiny House'lar, taşınabilir olma özellikleriyle de dikkat çeker. Bu, kullanıcılarına yer değiştirme esnekliği sağlar ve yaşam alanlarını, istedikleri yerde kurma ve değiştirme özgürlüğü tanır. Bu özellik, kişilerin doğayla daha yakın bir yaşam sürmelerine ve kentsel kalabalıklardan uzaklaşmalarına olanak tanır.

Sonuç olarak bu küçük evler, sadece fiziksel boyutlarıyla değil, aynı zamanda yaşam tarzı ve değerleriyle de dikkat çeker ve birçok kişi için sürdürülebilir ve özgür bir yaşamın simgesi haline gelmiştir.

Tiny House Ne Demek? | Mooble House

Mooble House Tiny House’larının Ayrıcalıklı Dünyası

Mooble House, Tiny House dünyasına getirdiği modern ve sürdürülebilir çözümleriyle öne çıkar. Avrupa standartlarında üretimi ve çevreci yaklaşımıyla Mooble House, her kullanıcının ihtiyaçlarına uygun Tiny house Modelleri sunar. Yüksek kaliteli ve işlevsel yaşam alanları, konfor ve estetiği bir araya getirerek benzersiz bir deneyim oluşturur vadeder. Müşterilerine 45 günde teslimat, kişiselleştirilebilir tasarım, geniş ürün yelpazesi sunarak güvenilir ve üstün kaliteye sahip bir marka olma özelliği taşır. Mooble House ürünlerinin araç statüsü O2 kategorisinde Römork/Karavan’dır. Mooble House sahip olduğu Avrupa Tip Onay Belgesi ile karayolları mevzuatlarına uyumlu bir üretim süreci gerçekleştirir ve yollarda güvenle taşınabilir.