Çelik Ev Taşınabilir mi?

Çelik Ev Taşınabilir mi?


Çelik Ev Nedir?

"Çelik ev" çelik yapı elemanları kullanılarak üretilen evleri ifade eder. Bu tür evler, çelik malzemelerin dayanıklılığı ve mukavemeti nedeniyle sağlam ve güvenli olma özellikleriyle bilinir. Çelik, yangına dayanıklı ve çeşitli hava koşullarına karşı dayanıklı bir malzemedir, bu nedenle çelik evler uzun ömürlüdür. Çelik evlerin başlıca avantajları arasında endüstriyel ortamda yüksek kalite kontrol ile üretilmeleri, hızlı montaj süreçleri, çevre dostu malzeme kullanımı ve yüksek enerji verimliliği bulunur. Ayrıca, bu evler modüler tasarıma sahiptir, bu da farklı ihtiyaçlara ve tercihlere göre özelleştirilebilmelerini sağlar. Bu tür evler, hafifliği sayesinde deprem dirençli olma özelliği taşır ve deprem ülkelerinde de tercih edilir. Çelik evler, otel yapıları, endüstriyel yapılar, ofis binaları ve konutlar gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

Mooble House ürünlerinin ana konstrüksiyonu, taşıyıcı sistemi Hafif Çelik Yapı Sistemi kullanılarak üretilmektedir. Bu galvanize çelikten soğuk şekillendirme yöntemi ile üretilen bir yapı türüdür. Çelik yapı teknolojisi Mooble House’a ağırlık tarafında hafiflik, mobilite tarafında esneklik ve doğada kullanım tarafında tüm iklim koşullarına dayanıklı olması ile pek çok avantajı bir arada sunar. 

 Çelik Ev Taşınır Mı?  |  Mooble House

Hafif Çelik Ev Nedir?

Çelik profiller kullanılarak üretilen hafif çelik evler, genellikle daha hafif bir yapıya sahiptir. Bu, taşınabilirlik ve montaj kolaylığı gibi avantajlar sağlar. Daha hafif yapıları ve modüler tasarımları nedeniyle taşınabilirlik açısından avantajlıdırlar. Bu tür evler, fabrikada önceden üretilmiş modüllerin bir araya getirilmesiyle oluşturulabilir ve taşınabilirlikleri daha yüksektir.

Hafif Çelik Ev ile Prefabrik Ev Aynı Mıdır?

İki kavram arasındaki farklı anlayabilmek için hafif çelik evi anlamak kadar prefabrik evin tanımını anlamak da önemli. Prefabrik, kelime anlamı ile ‘’ön üretimli’’ demektir. Ön üretim, bir yapının, ilgili üretim tesisinde birtakım bileşenlerinin monte edilmeye hazır hale getirilmesidir. Hafif çelik ev, prefabrik olarak üretilebildiği gibi ahşap evler veya betonarme evler de benzer şekilde prefabrik olarak üretilebilir. Yani, ön üretim sürecinden geçmiş herhangi bir yapı prefabrik olabilir. Prefabrik yapılar, genel olarak akılda geçici yapıları çağrıştırır. Bu noktada tanımlamayı doğru yapmak önemlidir. Mooble House bünyesinde, hafif çelik teknolojisi ile üretilen Tiny House yapıları için kalıcı yapı metodu benimsenmiştir.

Hafif Çelik Ev Taşınabilir mi?

Farklı kalınlıklardaki galvanize çelik sacdan üretilen hafif çelik profiller, dirençli ve hafiftir. Fakat evlerin taşınabilir olup olmadığı, tasarımına, boyutuna ve taşıma yöntemine bağlı olarak değişebilir. 

Tüm Mooble House Tiny House modelleri Trafik Karayolları Yönetmeliğine uygun, plakalı ve ruhsatlı araç statüsündedir. Modüler taşınabilir ev olarak tanımlanmakla birlikte tekerlekli ve çekilebilir olması en ayrıştırıcı özelliğidir.