Mobil Ev Modelleri ve Özellikleri

Konular

Mobil Ev Modelleri ve Özellikleri

Hem seyahat tutkunları hem de sürdürülebilir yaşamı tercih edenler için mobil evler çeşitli avantajlar sunuyor. Mobil evler rahatlık, taşınabilirlik ve çevre dostu tasarımıyla öne çıkıyor. Bu yazıda, mobil ev modelleri ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz. Mobil evler tekerlekleri sayesinde hareket edebilme özelliğiyle geleneksel evlerden farklıdır. Bu evler, genellikle karayolları mevzuatlarına uygun, üst yapısı doğrultusunda mühendislik hesapları yapılarak üretilmiş şase üzerinde fabrika ortamında üretilir ve taşınabilir. İster tatil yapmak ister yeni bir yaşam tarzı denemek için olsun; mobil evler doğada konforlu bir yaşam sunmak için gereken tüm özelliklere sahiptir. Mobil evlerin piyasada çeşitli modelleri bulunuyor ve genellikle Tiny House olarak biliniyor.

Mobil Evlerin Özellikleri

Mobil evler, mobil yaşam sürmek isteyen kullanıcılara doğada ihtiyacı olan her şeyi ev konforunda sunar. Geleneksel evlere göre çok daha minimal bir alana sahip olmasına rağmen konfor koşullarından taviz vermez. Mutfağından banyosuna yatak odasından yaşam alanına kadar her köşesinde alanlar optimum şekilde tasarlanır ve üst segment malzemeler kullanılarak uzun ömürlü kullanım avantajı sağlanır. Dış cephe kaplamasında da dört mevsim boyunca tüm koşullara uyum sağlayacak malzemeler tercih edilir. Mobil evler, tekerleklidir ve Tiny House olarak da bilinir. Uygun bir araçla çekilerek önceden belirlenmiş arazisine konumlandırılır. Plakalı ve ruhsatlı araçlar oldukları için Kara Yolları mevzuatına tabiidir. Mevzuatlara uygun üretilmiş olan mobil evler karavan statüsündedir ve Avrupa kara yollarında bile seyahat edebilir. Yani bir mobil ev sahibi olduğunuzda aslında dünya sizin eviniz olur. Mobil evler yenilikçi ve çevre dostu tasarımlarıyla da dikkat çeker. Gerek eşya gerek enerji kullanımı açısından kullanıcısının minimum seviyede tüketimine olanak tanır. Kişisel zevkleri ve ihtiyaçları karşılarken doğa ile harmoni içerisinde kamufle olma özelliğini her daim korur. Türkiye’de ve Avrupa’da önde gelen mobil ev markalarından biri de Mooble House’dur. Mooble House tasarımdan donanıma kadar tüm evrelerde kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkaran mobil ev modelleri sunar.

Mobil Ev Modelleri ve Özellikleri | Mooble House

Mobil Ev Modelleri

Türkiye mobil ev pazarında farklı üreticiler farklı kalite ve donanımlarda mobil ev modelleri sunuyor. Bu modeller son kullanıcıların ve turizm işletmelerinin beğeni ve ihtiyaçlarına göre şekilleniyor. Mobil evler doğada dört mevsim yaşam memnuniyetini / konforunu, üretiminde yüksek kaliteli malzemelerin tercih edilmesi ile sağlar. 2,4,6 ve 8 kişilik tasarlanan Mooble House mobil ev modelleri Türkiye ve Avrupa’da en çok tercih edilen mobil ev ürünleri arasında geliyor. Mo.1, Mo.2, Mo.3, Mo.4 ve Mo.5 olarak isimlendirilen Mooble House mobil ev modellerinin alt kırılımlarıyla ürünün uzunluğu ve varsa diğer özellikleri ifade ediliyor. Örneği Mo.1 560 modeli, Mo.1 dış kabuk tasarımına sahip ve uzunluğunun 5.60m olduğunu ifade ediyor, asma katı da olan bu ürün 4 kişini kullanımına uygun ve diğer tüm ürünler gibi 2.55m genişliğinde. Kompakt tasarımı sayesinde uyku alanı zeminden yukarıda, asma katta yer alıyor. Tavan penceresiyle de kullanıcılar hem gökyüzünü seyredebiliyor hem de doğal ışık ve havalandırma kaynağı olarak faydalanıyor. Türkiye’de en çok tercih edilen Mo.2 800 modelinde ise ürünün Mo.2 dış kabuk tasarımına sahip ve uzunluğunun 8m olduğu anlamına geliyor. En optimum çift oda kurgusunu sunuyor, uyku ve yaşam alanı birbirinden ayrışıyor ve mutfak-banyo bir koridor oluşturuyor. Mo.2 800 mobil ev modelinin uyku alanında tercih edilebilen ve mekâna özel tasarlanan dolaplar da bolca depolama alanını oluşturuyor. Böylece 4 kişilik bir ailenin minimum alanda maksimum konforla yaşamasına olanak sağlıyor.

Mobil Evlerin Kullanım Alanları

Her ne kadar adı mobil ev olsa da bu ürünler pek çok farklı ticari alanda da kullanım seçeneği sağlıyor. Mobil evler ile dükkân- cafe açabilir, otel tesisi kurabilir, bekleme ya da satış ofisi olarak değerlendirebilir hatta ofis ya da yurt yerleşkesi bile oluşturulabilir. Yatırımcılar, girişimciler ve yenilikçi iş kollarını araştıran geliştirmeciler için mobil evlerin sunduğu fırsatları bir Mooble House showroom’una uğrayarak hemen öğrenebilirsiniz.