Minik Evler

Konular

Çoğumuzun minik bir ev sahibi olma hayali var. Çünkü Türkiye’nin neresinde yaşarsak yaşayalım çok katlı yapılaşma ve doğal yaşamdan uzak hayatlarımız yoğun iş hayatının stresiyle birleşince nefes alma ihtiyacı daha belirgin bir hâl aldı. Üstelik minik evimizin tek katlı ve güvenli olması, kapılarının doğaya açılması, minimal bir alanda her ihtiyacımızı eksiksiz karşılayabilmek de tercih sebeplerimizin başında geliyor. Minik ev deyince kavram karmaşasını ortadan kaldırmak için hemen belirtelim ki karşılığı tiny house ve küçük ev. Yani hepsi aynı anlama geliyor. Bunların da kendi içinde tekerlekli ve tekerleksiz modelleri bulunuyor. Ülkemizde son kullanıcılar genellikle tekerlekli minik evleri tercih ediyor. Bu sayede evlerini istedikleri yere çekerek park edebiliyorlar. Elon Musk 2021’de SpaceX üzerinde çalışırken bir süre Teksas’ta bir minik ev-tiny house’da kalmış ve “küçük bir evde yaşamak, evimdeymişim gibi hissettirdi” demişti. O dönem Elon Musk’ın minik evi çok konuşuldu ve minik ev hareketinin ilk ünlülerinden biri olup çıktı. Ama bir minik ev yani tiny house sahibi olmak için Elon Musk kadar varlıklı olmak şart değil. Ülkemizde üretilen minik evler erişilebilir fiyatlarla son kullanıcılara sunuluyor.

Minik Ev Fiyatları

4 kişilik bir ailenin yaşayacağı Mooble House minik evlerinin Nisan 2023 dönemi perakende satış fiyatları 519.000 TL’den başlıyor. Model seçenekleri ve fiyatları kapasite, boyut, donanım, malzemeye göre değişkenlik gösteriyor. Lokomotif olarak satılan ürünlerin ortalama satış fiyatları ise 700.000 TL.

Kendinize Uygun Minik Evi Nasıl Seçmelisiniz

Bireysel mi yoksa ticari yatırımlar için mi kullanacağınız ilk kriterdir. Ticari olarak kullanılacak minik evlerin hangi amaca hizmet edeceği seçimine göre tasarımlar değişecektir. Ofis ünitesi, satış ofisi, bekleme salonu, cafe konaklama ünitesi vb. seçimler olabilir. Daha statik mi daha mobil mi kullanacağınız ikinci kriterdir. Bazı kullanıcılar park alanlarında konaklama süresini uzun planlamak isterken, bazı kullanıcılar daha mobil olmak isterler. Park alanlarının altyapı hizmetleri sayesinde minik evler şebekeye bağlanır ve elektrik, temiz ve kirli su ihtiyaçları karşılanır. Daha mobil olan minik evlerin altyapısı olmayan yerlerde park edilebilmesi için yenilenebilir enerjiden ve depolardan faydalanılarak kendi kendine yeten yapılar kurgulanır. Minik evi kullanacak kişi sayısı, boyut ve model seçebilmenin kriteridir. 4 kişilik bir ailenin yaşam şekli, konfor alanı tercihleri, çocuklu ailelilerin yaş durumları vb. konular tasarım tercihlerini belirler. Minik evin kullanılacağı coğrafya bir kriterdir. İklim izolasyonu ve tasarımı etkiler. Örneğin yoğun kar yağışı olan bir coğrafyada çatı eğimi ve izolasyon seçimleri, yoğunluklu sıcak iklim yaşayan coğrafyalardan farklıdır.

Mooble House Minik Evlerinin Üretiminde Normlara Uygun Çalışır

Eurocode 3, Design of steel structures part 1-3, ANSI/ AISC 360-05- ; Load and Resistance Factor Design Specification for Structural Steel, IBC(International Building Codes), IRC(International Residential Codes), Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği (2007/46/AT).

Mooble House Minik Ev Modellerinde Yüksek Kalite Standartlarında Malzemeler Tercih Edilir

-Treylerda dekoratif boya prosesli çelik şase,

-Alman dingil seti ve kaplin,

-Üst yapıda galvanize edilmiş çelik yapı,

-Çatı, zemin ve cephelerde 100mm mineral yün ısı yalıtımı,

-Duvar ve tavanda doğal huş marin kontra kaplama,

-Nefes alan su yalıtım kaplaması,

-Cephede ve çatıda alüminyum kenet kaplama ve thermowood Finlandiya çamı kaplama,

-Isı yalıtımlı alüminyum kapı ve pencere doğramaları,

-4+12+4 klimatik ısı yalıtım camları,

-Doğal huş marin kontradan mutfak ve sabit mobilya,

-Aşınmaya dayanımlı laminant parke uygulaması,

-Duş alanlarında seramik kaplama, temperli cam duş paneli ve duş teknesi, 1.sınıf rezervuarlı wc, duş seti ve dolaplı banyo lavabosu,

-1.sınıf mekanik ve elektrik ekipmanlar.

Mooble House’u Diğer Minik Ev Üreticilerden Ayıran Özellikler

Mooble House Avrupa standartlarında, karayolları regülasyonlarına uygun; endüstri prensipleriyle fabrika ortamında yüksek hacimli ve stoklu üretim yapar. Birçok bileşeni kendi bünyesinde üreterek ürünü bütünlük içinde, sürdürülebilir malzemelerle, sürdürülebilir üretim teknikleriyle üretir.

*Tip Onay belgesi sahibidir.

*Ürünlerin üst yapısı hafif çelik yapı teknolojisi ile üretilir.

*Bireysel ve kurumsal taleplere cevap verebilir, kişiselleştirme de sunabilir.

*Çok sayıda kullanıcı ve yatırımcı deneyimine sahiptir.

*Ürünlerini ihraç eder. İhracat yapılan başlıca ülkeler: İsviçre, Almanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Slovakya ve Dominik.

*Önde gelen markalarla iş birlikleri yapar.