Kiralık Tiny House Deneyimi

 

Doğanın iyileştirici etkisi ve özgürlük duygusu, insanlık için her daim en doğal ve en büyük ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı karşılamak isteyenler için ise tiny house birebir çözüm konumundadır. Sadece satın alınarak değil kiralanarak da deneyimlenebilen tiny house pazarı gün geçtikçe büyümekte ve güçlenmektedir. Her geçen gün yeni modeller tasarlanıp üretilmekte, yeni tiny house otelleri açılmakta, hatta bireysel alım yapanlar tiny house’larını kullanmadıkları zaman kiraya verebilmektedir.

Bilindiği üzere minimalist yaşam felsefesine göre, bir ürünü satın almak yerine ihtiyaç olduğunda kiralamak sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biridir. Bugün, dilediğimiz her şeyi kiralama ve böylece birçok farklı ürünü deneyimleme özgürlüğüne sahibiz. Üstelik dünyanın herhangi bir yerinden seçim yapabilmekte, özellikle Airbnb hareketiyle, tatil ya da uzun dönem konaklama amaçlı kalıcı konutları, yazlıkları, kışlıkları kiralayabilmekteyiz. Hatta otel, tatil köyü, pansiyon gibi seçenekler yerine ev konforunu daha çok tercih eder olduk diyebiliriz. Kuşkusuz bu tercih değişiminde konaklama maliyetlerinin ve bütçesinin de etkisi büyük.

Tiny House Yatırım Harici Deneyimler de Sunuyor

Tiny House kiralamak aslında yeni bir yatırım unsuru olarak görülüyor. Küresel salgınla birlikte üretimi artan tiny house’lar, kullanıcısı tarafından tüm yıl boyunca değerlendirilemediğinde, getiri sağlaması için kiralanabiliyor. Böylece, her geçen gün ortaya yeni bir gelir ve konaklama modeli çıkmış oluyor.

Tekil bir Tiny House’u kiralayarak konaklama yapmanın en güzel yanı, kuşkusuz doğanın en güzel noktalarından birinde park edilmiş olmasıdır. Rahatlıkla izole olunabilecek kadar yeşil bir alanda ve modern yaşamdan kopmayacak kadar konforlu bir ortamda olmak da gitgide daha cazip hal almaya başladı.

Tiny house yalnızca bir deneyim aracı olarak değil, yatırım unsuru olarak da kullanılabiliyor. Ürünü satın almayı düşünüp de karar vermek için öncelikle deneyimleyip emin olmak isteyenler de kiralamayı tercih edebiliyor; ürünü satın aldığı zaman kendisini nasıl bir hayatın beklediği hakkında fikir sahibi oluyor ve planlamalarını bu doğrultuda netleştirebiliyor.

Tiny House Tesisleri Minimal Konaklama ve Deneyimin Merkezi

Tiny House kiralamanın bir başka yolu ise tiny house tesislerinde konaklamak diyebiliriz. Buna bağlı olarak, özellikle son yıllarda, doğanın içine yerleşik, tekerlekli ya da tekerleksiz, havuz, spor alanları gibi pek çok olanağıyla beraber konumlandırılan tesisler yaygınlaşmaya başladığı biliniyor. Bu tesislerin en büyük avantajı ayaklarınızın her daim toprağa basması ve dilediğiniz gibi izole olabiliyor olmanız diyebiliriz.

Tüm bunlara bağlı olarak, kişisel mahremiyet, yalnız kalma arzusu ve özgürlük duygusu tiny house tesislerinde göz önünde bulundurulan önemli kriterlerdendir. Açılan tesislerde, evler arasındaki mesafeler ve açılar ideal oranlarda belirlenip butik ölçekte tutularak projelendiriliyor.

En İyi Tiny House Tesisi Deneyimlemenin Püf Noktaları

Yapacağınız kısa bir araştırmayla bu tesislerin hepsine ulaşmak ise artık çok daha kolay. Sosyal medya kanallarının da yardımıyla dünyanın en uzak noktasındaki tiny house köyüne erişim rahatlıkla sağlanabiliyor. Üstelik, farklı mevsimlerde bölgede neler olduğunu, hangi hayvanların yaşadığını, tarım arazisi varsa nelerin ekip biçildiğini, özel bir restoranı varsa günlük yemeklerinin neler olduğunu anlık takip etmeniz her geçen gün daha da pratik bir hal alıyor. Böylece, doğayla iç içe deneyim yaşamak isteyenlerin, tiny house tesisleri arasından en uygun olanı seçmesi de kolaylaşıyor. Bu nedenle, günlük, haftalık, aylık hatta daha uzun dönem konaklama tercihleri için tiny house konumlandırılmış bölgenin iklim ve doğa koşullarını önceden araştırıp ona göre hazırlıklı gitmek de işinize yarayacaktır.

Araştırmalarında kararsızlık yaşayanlardansanız, sizin için en uygun tiny house konaklama deneyimini arıyorsanız, Mooble House tarafından projelendirilmiş konaklama merkezilerini ziyaret edebilir; söz konusu tesislerle iletişime geçebilirsiniz. Doğada yaşamın anahtarı tiny house ile unutulmaz zamanlar geçirerek hafızanızdan kazınmayacak anları deneyimleyebilirsiniz.