Türkiye Tiny House Üreticileri

Konular

Türkiye Tiny House Üreticileri

Türkiye’de pek çok tiny house üreticisi bulunmasına rağmen fabrika ortamında endüstriyel prensiplerle stoklu üretim yapan firma sayısı hâlâ çok az. Tiny house satın almak için Türkiye’deki tiny house üreticilerini araştıran kullanıcıların karşısına pek çok seçenek çıkıyor fakat hangi üreticide karar kılmaları gerektiği konusunda daha çok bilgiye ihtiyaç duyuyorlar. Bu yazımızda Türkiye’de tiny house üreten firmalar arasından seçim yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini derledik. Böylece ihtiyacınıza en uygun üreticiyi seçebilir, tiny house’unuzu gönül rahatlığıyla sipariş verebilirsiniz.

Türkiye Tiny House Üreticileri | Mooble House

Tiny House Üreticinizi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz

  • Tiny house üreticisinin üretim hacminin geniş olmasına dikkat etmelisiniz. Özellikle ürünlerini ihraç eden üreticiler kalite standartları konusunda özenlidir. Prensiplerinden ve standartlarından taviz vermezler. Örneğin Mooble House Avrupa’nın pek çok ülkesinde severek kullanılan, ihraç edilen bir markadır.
  • Tiny house üretiminde 4 mevsim yaşamak için gereken yalıtım özellikleri ve konfor gerekliliklerinin ön planda tutulduğundan emin olmalısınız. Ürünü satın alırken bu kriterleri mutlaka sorgulamalısınız. Böylece ister çok sıcak bir coğrafyada ister karlar altında bir alanda huzurla yaşayabilirsiniz.
  • Mooble House gibi önde gelen tiny house markaları kullandıkları malzemeleri web sitelerinde ve kataloglarda öne çıkarırlar. Böylece kullanıcının yeni bir sorgulama yapmasına gerek kalmaz. Bir tiny house fuarını ziyaret ederek de farklı üreticilerin farklı ürünlerini yakından inceleyebilir hem de kataloglarda sundukları bilgileri karşılaştırabilirsiniz.
  • Bir üreticinin nitelikli olup olmadığını anlamanın yollarından biri de üretim yeri veya showroom’larını ziyaret etmektir. Ama kurumsal bir alıcıysanız yani çok sayıda tiny house’u ticari bir proje için sipariş verecekseniz üretim yerinde-fabrika ortamında süreci görmeniz için çok daha faydalı olur. Böylece güven duyarak projenizi başlatabilirsiniz.
  • Tiny house’u satın aldıktan sonra her ihtimali düşünerek sigorta yaptırabileceğinizden emin olmalı, satış sonrası servis hizmetlerinin varlığını da sorgulamalısınız. Herhangi bir ürünü satın alırken dahi dikkat edilen bu özellikleri tiny house’unuz için de göz önünde tutmalısınız.
  • Her üretici sigorta seçeneği sunmayabilir, bu durumda tekrar düşünmelisiniz. Evinizi, aracınızı sigortalarken neden tiny house’unuz da risklere karşı korunmasın? Üstelik yaşanabilecek olan herhangi bir sorun canınızı sıkmamalı, satış sonrası servisten destek isteyebileceğinizi bilerek yaşamalısınız.
  • Mimari tasarım ve estetik olarak beklentinizi yüksek tutmalısınız. Tiny house üreticisi tarafından tasarımı lisans altına alınmış özgün ve tescilli mimarileri tercih etmelisiniz. Malzemeleri bilinçli bir şekilde tercih edilerek tasarlanmış tiny house’lar aynı zamanda doğaya kalıcı bir hasar vermeden doğa ile uyum içerisinde yaşamayı mümkün kılar.
  • Tiny house üreticisinin kendi tip onay belgesi altında, karayolları mevzuatına ve gerekli ölçülere uygun üretim yapıp yapmadığına dikkat etmelisiniz. Ürünün gerekli mühendislik ve statik hesaplarının da yapıldığına emin olmalısınız ki yollarda tiny house’unuzu güvenle çekebilesiniz. Üreticinizin belgeleri yoksa bir kez daha düşünmelisiniz.
  • Tiny house bir bütün olarak tip onay belgesinde beyan edilmektedir. Bu sebeple tiny house üreticisi firmanın tüm modellerinin tip onay belgesi içerisinde yer alması gerekir. Aynı zamanda üst yapı üretim teknolojisi de oldukça önemlidir. Örneğin hafif çelik yapı sistemi ile üretilmiş tiny house’lar çoğu sisteme göre daha hafiftir ve mobiliteye uygundur.
  • Trafik karayolları mevzuatlarına uygun üretilmiş olan tiny house’lar araç sınıfındadırlar. Sinyalizasyon ve diğer komponentlerin normalara uygun kullanılması, gerekli statik ve ağırlık hesaplarının yapılması halinde tiny house’unuzu yollarda güvenle çekebilirsiniz.
  • İster bireysel alıcı olun ister hayalinizdeki projeyi hayata geçirmek için yatırım yapacak olun nitelikli üretim yapan bir tiny house üreticisini seçmelisiniz. Böylece tiny house’unuzu kullanırken sorun yaşamaz, ek masraflarla uğraşmak zorunda kalmazsınız.