Tiny House Üreticileri

Tiny House Üreticileri

Türkiye’de pek çok tiny house üreticisi bulunmasına rağmen fabrika ortamında endüstriyel prensiplerle stoklu üretim yapan firma sayısı hâlâ çok az. Tiny house satın almak için Türkiye’deki tiny house üreticilerini araştıran kullanıcıların karşısına pek çok seçenek çıkıyor fakat hangi üreticide karar kılmaları gerektiği konusunda daha çok bilgiye ihtiyaç duyuyorlar. Bu yazımızda tiny house üreticisi seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusundaki maddeleri sizler için derledik.

Tiny House Üreticisi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

*İster bireysel alıcı olun ister hayalinizdeki projeyi hayata geçirmek için yatırım yapacak olun nitelikli üretim yapan bir üreticiyi seçmelisiniz. Böylece tiny house’unuzu kullanırken sorun yaşamaz, ek masraflarla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

*Tiny house üreticisinin üretim hacminin geniş olmasına dikkat etmelisiniz. Özellikle ürünlerini ihraç eden üreticiler kalite standartları konusunda özenlidir. Prensiplerinden ve standartlarından taviz vermezler.

*Bazı tiny house üreticileri 4 mevsim yaşamak için gereken yalıtım özellikleri ve konfor gerekliliklerini geri planda tutarak daha ekonomik üretim yapabiliyor. Ürünü satın alırken bu kriterleri mutlaka sorgulamalısınız. Böylece ister çok sıcak bir coğrafyada ister karlar altında bir alanda huzurla yaşayabilirsiniz.

*Tiny house’u satın aldıktan sonra her ihtimali düşünerek sigorta yaptırabileceğinizden emin olmalı, satış sonrası servis hizmetlerinin varlığını da sorgulamalısınız. Herhangi bir ürünü satın alırken dahi dikkat ettiğimiz bu özellikleri tiny house’unuz için de göz önünde tutmalısınız.

*Mimari tasarım ve estetik olarak beklentinizi yüksek tutmalısınız. Farklı tiny house üreticilerinin birbirinden kopyaladıkları tasarımlar yerine üretici tarafından tasarımı lisans altına alınmış özgün ve tescilli mimarileri tercih etmelisiniz. Taklit edilen tasarımlar kullanıcısını hayal kırıklığına uğratırlar.

*Tiny house üreticisinin kendi tip onay belgesi altında, karayolları mevzuatına ve gerekli ölçülere uygun üretim yapıp yapmadığına dikkat etmelisiniz. Ürünün gerekli mühendislik ve statik hesaplarının da yapıldığına emin olmalısınız ki yollarda tiny house’unuzu güvenle çekebilesiniz.

*Tiny house’un üst yapı formunun hangi malzemeden oluşturulduğu da çok önemlidir ve tip onay belgesinde beyan edilmiş olmalıdır. Örneğin çelik konstrüksiyonlu üst yapı formları mutlaka önceliğiniz olmalıdır.

*Sinyalizasyon ve komponentlerin normlara uygun kullanılmadığı, gerekli statik ve ağırlık dengesi hesaplarının yapılmadığı tiny house üretimlerini de elemelisiniz.

Mooble House Nasıl Üretiliyor

Türkiye’nin önde gelen tiny house üreticisi Mooble House hem yurt içinde hem de yurt dışında ürünlerini piyasaya sunuyor. Hatta beğeni çıtası yüksek olan Kuzey Avrupa ülkelerinin en sevdiği tiny house’lar arasında yer alıyor. Mooble House ürünlerini ihraç etmenin de verdiği sorumluluktan hareketle kalite standartlarının çıtasını yüksek tutuyor. Kaynaklarını doğru kullanarak, kontrollü üretimini yüksek hacme ulaştırıyor.

Tiny house üreticileri arasında da takip edilen ve sevilen bir marka olan Mooble House’un üretim standartlarını sizlerle paylaşıyoruz:

*Mooble House fabrika ortamında, endüstri prensipleriyle, üst yapısında hafif çelik yapı teknolojisi kullanılarak üretiliyor. Ayrıca kendi tip onay belgesi altında, Avrupa standartlarında, kara yolları regülasyonlarına uygun, yüksek üretim hacmiyle stoklu üretim gerçekleştirdiği için tiny house sektöründe en çok tercih edilen markalardan biri olarak öne çıkıyor.

*Mooble House’un bireysel ve kurumsal pek çok kullanıcı deneyimi bulunuyor. Kullanıcı memnuniyeti yüksek Mooble House ürünleri sürdürebilir malzemelerle ve sürdürülebilir üretim teknikleriyle üretiliyor. Ayrıca ölçekli bir tiny house üreticisi olmasına rağmen kişiselleştirme imkânı da sunuyor.

*Mooble House’un tüm modellerinin tasarımı özgün ve tescillidir.

*Mooble House’un hem dış cephede hem de iç mekânda kullandığı malzemelerin yüksek kalitesi ve son derece modern olması sayesinde pek çok değerli markayla iş birliği ve organik çalışmaları da bulunuyor. Örneğin home office modeli için Hafele ile iş birliği yapılırken, Volkswagen 2023 yeni yıl tanıtım çekimlerinde ekran yüzü olarak tercih edildi. LCW yeni sezon ürünleri tanıtılırken çekim mekânı olarak değerlendirilip, FOX TV Şef Akademi programı içinde setin doğal bir parçası olarak ekranlara geldi. Mooble House’u Türkiye’nin en sevilen programlarından olan Survivor’da ve anti kahraman şampiyonu Recep İvedik7’de de görenler oldu.