Taşınabilir Evler için En Uygun Malzemeler Nelerdir?

Taşınabilir Evler için En uygun Malzemeler Nelerdir?

 

Taşınabilir Evler için En uygun Malzemeler | Mooble House

 

Taşınabilir evler, genellikle hafif ve dayanıklı malzemeler kullanılarak üretilir. Bu tür evler genellikle hareket etme yeteneğine sahip olduğundan, yapı malzemelerinin taşınabilirlik, ağırlık, dayanıklılık ve enerji verimliliği gibi faktörlere dikkat edilmesi önemlidir. İşte taşınabilir evler için uygun malzemelerden bazıları:

Hafif Çelik Strüktür:
Taşınabilir evlerde sıklıkla kullanılan malzemelerden biri hafif çelik strüktürdür. Çelik, dirençli, hafif ve taşınabilir bir yapı sağlar. Mooble House ürünlerinin ana konstrüksiyonu, taşıyıcı sistemi Hafif Çelik Yapı Sistemi kullanılarak üretilmektedir. Galvanize çelikten soğuk şekillendirme yöntemi ile üretilen bir yapı türüdür.

Huş Marin Kontraplak 
Huş ağacı hafif olması sebebi ile tercih edilir. Karayolları yönetmeliğinde bulunan ağırlık sınırı sebebi ile malzemelerin hafifliği önemli bir unsurdur. Marin kontrplak özelliği suya ve neme karşı dayanıklılık sağlar. Hem iç mekân duvarlarında hem de mobilya üretiminde kullanılır.

LVT (Luxury Vinyl Tile) Parke:
LVT suya karşı dirençlidir. Yapısındaki koruma kürleri ile uzun süre bakıma ihtiyaç duymadan yüzey özelliğini korur. Kir tutmaz özelliği ile kirlendiği durumlarda bile kolayca temizlenir. Yoğun kullanım sonucu oluşabilecek hasarlara karşı dirençlidir. Mooble House ürünlerinde iç mekân zemin kaplama malzemesi olarak kullanılmaktadır.

Teknik Seramik / Sinterfleks
Mooble House modellerinin banyolarında, duş çevresinde ve banyo zemininde Sinterfleks, yani teknik seramik kullanılmaktadır. Sinterfleks hem ev banyosu hissiyatını veren hem de hafif bir malzemedir. Standart seramikten yaklaşık 2-3 kat daha hafiftir.

Alüminyum Doğrama
Mooble House kapı ve pencere doğramalarında ısı yalıtımlı alüminyum kullanılır. Isı yalıtımlı alüminyum doğrama, iç ve dış profillerin ısı yalıtımı sağlamak amacıyla yalıtkan bir profille birbirine bağlanmasıyla oluşan doğrama sistemidir. Düşük ve yüksek sıcaklıklarda mekanik özellikleri oldukça iyidir. %100 geri dönüşümlü, doğal, çevreci ve hafiftir.

Thermowood Fin Çam
Mooble House ürünlerinin dış cephesinde kullanılan ahşap, Thermowood Finlandiya çamıdır. Kolay işlenebilir ve hafif olmasının yanı sıra yüksek dayanıklılık ve uzun ömre sahiptir. Biyolojik ömrü 15 -25 yıldır. Thermowood Termal Modifikasyon İşlemi, ahşabın iç ısısının 212℃ üzerine çıkarılması yoluyla nem alma ve deforme olma davranışının (çalışmasının) minimize edilmesi işlemidir. Bu sebeple tüm iklim koşullarına dayanıklıdır ve çürüme riski bulunmaz.

Mooble House tasarımcıları, her bir malzemenin avantajları ve dezavantajlarını değerlendirmiş ve yerel yönetmelikler ile iklim koşullarını da dikkate alarak en uygun malzeme kombinasyonunu seçmiş ve Mooble House Tiny House kullanıcılarına hangi coğrafyada kullanılırsa kullanılsın konforlu, güvenli ve sürdürülebilir bir yaşam alanı sunmuşlardır.