Taşınabilir Ev Nedir?

Taşınabilir evler; mobil ev, küçük ev, tekerlekli ev, mikro ev, tiny house gibi modellerin üst başlığı ya da ana kategori adı olarak değerlendirilmeli. Hepsinin özünde ise küçük alanlarda minimal yaşam yatıyor. Farklı tanımlar, araştırma yapan kullanıcı adaylarında kavram karmaşasına sebep olabildiği için bu yazımızda özellikle “taşınabilir evler” i tanımlamaya çalışacağız.

Taşınabilir Tekerlekli Mobil Ev: Tiny House

Mooble House ürünleri çekerek taşınabilir tekerlekli tiny house’lardır. Trafik Karayolları Yönetmeliğine uygun, plakalı ve ruhsatlı araç statüsündedir. İmalı ya da imarsız arazide konumlandırılabilir. Yani taşınabilir ev olarak tanımlanmakla birlikte tekerlekli ve çekilebilir olması en ayrıştırıcı özelliğidir.

Tiny house'u diğer mobil yapılardan ayıran bir diğer önemli özelliği de kullanıcısına hem sağlam yapısı hem de donanımıyla her yerde ev konforu yaşatmasıdır. Örneğin bir tiny house’da mutfak evyesi, tuvalet ve yatak evinizde kullandığınızla aynı kalitede ve ağırlıktadır. Üstelik arzu ederseniz klima, bulaşık makinesi, fırın gibi konfor unsurlarını da içinde barındırır. Yani ıssız doğanın ortasında da olsam konforumdan taviz veremem diyenler için ideal. Bu yapılar 45-60 gün içerisinde üretilip satış sözleşmesinde belirtilen ve mutabık kalınan termin süresi içerisinde kullanıcısına teslim edilir.

Sadece taşınabilir ev olarak tanımlanan ürünler ise yapı vasfındadır. (Fakat nadiren de olsa her taşınabilir ürün yapı vasfı olmayabilir.) Özellikle turizm sektörü yatırımcıları taşınabilir evleri tercih ederek hızlıca tesis kurulumu yapabilir. Ya da mevcut tesise ek oda gerektiğinde pratik bir şekilde taşınabilir evi arazisine konumlandırabilir. Böylece tesiste yıkma/dökme işlemleri yapılmadan, kullanıma kapatılmadan işleyişi devam edebilir. Özellikle son yıllarda turizm tesislerinde yeni ya da ek ünite olarak sıklıkla taşınabilir evler tercih edilmektedir. Mooble House olarak bu ürünlerimizi 24 ay garantili sunuyoruz. Ayrıca kullanıcıların talebi doğrultusunda, oluşabilecek teknik sorunların çözülebilmesi amacıyla satış sonrası servis hizmeti de sağlıyoruz. Bunların yanı sıra anlaşmalı sigorta kuruluşlarımız vasıtasıyla kullanıcılar ürünlerini sigortalayabilirler.