Tiny House Türkiye Fiyatları

Tiny House Türkiye Fiyatları

Türkiye’de pek çok tiny house üreticisi olduğu ve çok sayıda model geliştirildiği için geniş bir tiny house fiyat skalası da söz konusu. Tiny house Türkiye fiyatlarını araştıran kullanıcılar karşılaştıkları fiyatlar arasından bütçelerine en uygun olanı seçmeye çalışırken fiyatları oluşturan unsurların neler olduğunu da ayrıntılı olarak incelemelidir. Her üretici farklı tasarım ve farklı malzemeler tercih ediyor fakat bunların hepsinin özgün tasarımlar ve kaliteli malzemeler olup olmadığı gözden kaçabiliyor. Bu sebeple tiny house Türkiye fiyatları yazısında sizlere fiyatı etkileyen kriterleri listelemeye çalıştık.

Tiny House Türkiye Fiyatlarına Nasıl Ulaşabilirim?

Internet üzerinde yapacağınız tiny house fiyatları sonuçlarının güncel olması pek muhtemel değil. Çünkü tiny house bileşenleri ve malzemeleri dönemsel olarak diğer tüm üretim alanlarında olduğu gibi değişim gösteriyor. Değişimlerin periyodu ise önceden kestirilemiyor. Bu yüzden yüksek hacimli, stoklu tiny house üreticileri daha stabil fiyatlar sunabilir.

Internet üzerinden yapacağınız araştırmalardan sonra mutlaka üretici markayı arayarak ilgili satış danışmanlarından güncel tiny house modeller fiyat listesini talep etmelisiniz. Fiyat listesinde göreceğiniz rakamlar opsiyon listesindeki ek kişiselleştirme ve istekleriniz doğrultusunda değişecektir. İlgili satış danışmanıyla yapacağınız ayrıntılı görüşmeler sonucunda final fiyat teklifiniz oluşacaktır.

Tiny House Türkiye Fiyatları Arasından En Doğru Seçimi Nasıl Yapabilirim?

Tiny house’u bireysel mi yoksa ticari yatırımlar için mi kullanacağınız ilk kriterdir. Ticari olarak kullanılacak tiny house’ların hangi amaca hizmet edeceği seçimine göre tasarımlar değişecektir. Ofis ünitesi, satış ofisi, bekleme salonu, cafe konaklama ünitesi vb. seçimler olabilir. Internette dolaşımda bulunan tiny house Türkiye fiyatlarının kapsamı ve güncel olup olmadığı mutlaka irdelenmelidir. Reklam ve pazarlama amaçlı kampanyalar için sunulan fiyatların da belirli süreler içinde geçerli olduğu unutulmamalıdır.

Tiny house’unuzu daha statik mi daha mobil mi kullanacağınız ikinci kriterdir. Bazı kullanıcılar park alanlarında konaklama süresini uzun planlamak isterken, bazı kullanıcılar daha mobil olmak isterler. Park alanlarının altyapı hizmetleri sayesinde tiny house’lar şebekeye bağlanır ve elektrik, temiz ve kirli su ihtiyaçları karşılanır. Daha mobil olan tiny houselar’ın altyapısı olmayan yerlerde park edilebilmesi için yenilenebilir enerjiden ve depolardan faydalanılarak kendi kendine yeten yapılar kurgulanır. Yani bu konuda vereceğiniz karar ürününüzün fiyatını etkiler. Tiny house Türkiye fiyatları adı altında yayınlanan listelerde yer alan tiny house fiyatları final fiyatlar olmayabilir.

Tiny House’u kullanacak kişi sayısı, boyut ve model seçebilmenin ilk kriteridir. 4 kişilik bir ailenin yaşam şekli, konfor alanı tercihleri, çocuklu ailelilerin yaş durumları vb. konular tasarım tercihlerini belirler. Boyut, model, kullanıcı sayısı tiny house fiyatını doğrudan şekillendirir.

Tiny House’un kullanılacağı coğrafya da bir kriterdir. İklim izolasyonu ve tasarımı etkiler. Örneğin yoğun kar yağışı olan bir coğrafyada çatı eğimi ve izolasyon seçimleri, yoğunluklu sıcak iklim yaşayan coğrafyalardan farklıdır.

Özetle tiny house Türkiye fiyatlarını internet üzerinde araştırdıktan sonra yukarıdaki önerileri göz önünde bulundurarak üreticiyle doğrudan irtibata geçip final fiyat teklifini talep etmeniz en doğru yöntem olacaktır.

Mooble House Tiny House Türkiye Fiyatları ve Malzeme Kalitesi

4 kişilik bir ailenin yaşayacağı Mooble House markalı Tiny House modellerinin Mart 2023 dönemi için geçerli perakende satış fiyatları 550 TL’den başlıyor. Model seçenekleri ve fiyatları kapasite, boyut, donanım, malzemeye göre değişkenlik gösteriyor. Lokomotif olarak satılan ürünlerin ortalama satış fiyatları ise 700.000TL. Aşağıda yer alan norm ve malzeme kalitesi bilgisi de fiyatların oluşumda doğrudan etkilidir.

Mooble House ürünlerinde normlara uygun çalışılır:

Eurocode 3, Design of steel structures part 1-3, ANSI/ AISC 360-05- ; Load and Resistance Factor Design Specification for Structural Steel, IBC(International Building Codes), IRC(International Residential Codes), Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği (2007/46/AT).

Mooble House ürünleri kullanılan yüksek kaliteli malzemelerden bazıları:

  • Treylerda dekoratif boya prosesli çelik şase,
  • Alman dingil seti ve kaplin,
  • Üst yapıda galvanize edilmiş çelik yapı,
  • Çatı, zemin ve cephelerde 100mm mineral yün ısı yalıtımı,
  • Duvar ve tavanda doğal huş marin kontra kaplama,
  • Nefes alan su yalıtım kaplaması,
  • Cephede ve çatıda alüminyum kenet kaplama ve thermowood Finlandiya çamı kaplama,
  • Isı yalıtımlı alüminyum kapı ve pencere doğramaları,
  • 4+12+4 klimatik ısı yalıtım camları,
  • Doğal huş marin kontradan mutfak ve sabit mobilya,
  • Aşınmaya dayanımlı laminant parke uygulaması,
  • Duş alanlarında seramik kaplama, temperli cam duş paneli ve duş teknesi, 1.sınıf rezervuarlı
  • Wc, duş seti ve dolaplı banyo lavabosu,
  • 1.sınıf mekanik ve elektrik ekipmanlar kullanılır.