Tiny House Genel Özellikleri Nelerdir?

Tiny House Genel Özellikleri Nelerdir? | Mooble House

Genelde 4 ile 8 metre arasında değişen bu tekerlekli araçların en büyük özelliği tabii ki mobil olmaları. Bu sayede artık tek bir yere bağlı kalmadan, gözünüze kestirdiğiniz şirin bir beldede, hem de kendi evinizde yaşamak hayal değil.

Tiny House'u diğer mobil yapılardan ayıran özelliği ise kullanıcısına her yerde ev konforu yaşatması. Karavan ve çadırla karşılaştırıldığında Tiny House’lar hem sağlam yapıları hem de donanımları ile ön plana çıkıyor. Örneğin bir Tiny House’da mutfak evyesi, tuvalet ve yatak evinizde kullandığınızla aynı kalitede ve ağırlıktadır. Üstelik arzu ederseniz küçük eviniz klima, bulaşık makinesi, fırın gibi konfor unsurlarını da içinde barındırır. Yani ıssız doğanın ortasında da olsam konforumdan taviz veremem diyenler için ideal.

Tiny House’lar ilk bakışta yazın kullanılacak bir araç gibi algılansa da güçlü izolasyonları ve iklimlendirme donanımları ile kışın da kullanıma uygun. Yazın güneyde dilediğiniz bir yazlık kasabada konumlandıracağınız Tiny House’unuzla yazı en keyifli şekilde yaşayabilir; kışın ise evinizi şehirdeki işinize yakın ormanlık bir bölgede park edebilirsiniz. Bu sayede Cuma akşamı kısa bir araba yolcuğu ile kendi orman evinizde yorgunluk kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Tiny House alırken dikkat edilmesi gereken hususların başında evinizi konumlandıracağınız yerdeki altyapı durumu geliyor. Genel şehir elektrik ve su şebekesine bağlı olarak kullanımları yaygın olmakla beraber Tiny House’larda seçeceğiniz donanım paketine bağlı olarak kendi kendine yetme özelliği de bulunabiliyor. Günlük enerji ihtiyacını güneş panelleriyle sağlayandan, tuvaletin atık maddelerinden gübre üreten makinelere kadar teknolojinin sınırı yok.


Bu keyifli trendin doğa severlerin yaygın olduğu ülkemizde de hızla yayılacağı kesin gibi görünüyor. Yeni teknolojiler ve üretim imkanları ile mobil Tiny House’lar kullanıcılarına hem konforu hem de doğa keyfini aynı pakette sunmayı başarıyor.

Peki bu Tiny House’lar bir araya gelse ve onlara uygun alanlar tasarlansa nasıl olur dediğinizi duyar gibiyiz. Evet yurt dışında Tiny House’lar için tasarlanmış tesisler var. Tiny House sahipleri evlerini bu tesislere güvenle park edebiliyorlar. Genelde yeşil alanlarda bulunan bu tesislerde altyapı ihtiyaçları sunulurken bir yandan da Tiny House sahipleri benzer hayat tarzını paylaşan kişilerle bir araya gelip sosyalleşme imkanı buluyor. Biz de Mooble House olarak bu tesislerin örneklerini ülkemize kazandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.