Mobil Ev Fiyatları

Mobil Ev Fiyatları

Mobil ev sektörü hızla büyürken fiyat skalaları da değişkenlik gösteriyor. Temel fiyat farkı ise her bir üreticinin kendi üretim teknolojisine veya metoduna sahip olmasından kaynaklanıyor. Bu fiyat farklılıklarının nasıl değerlendirmesi gerektiği konusunda karışık gibi görünen kriterleri sizler için özetlemeye çalıştık.

Mobil Ev Seçimi Nasıl Olmalı?

Mobil ev seçerken dikkat edilmesi gereken öncelikli özellik ürünün karavan statüsünde olması gerektiğidir. Ardından ürünün 4 mevsim konforlu bir şekilde yaşamaya uygunluğundan emin olunmalıdır. Her üretici farklı kullanım amaçları ve farklı ihtiyaçlar için çeşitli modeller ürettiğinden, ürünün göz alıcı şıklığından önce yukarıda bahsettiğimiz özellikler belirleyici rol taşır. Böylece üretici ve modeller arasında karar vermek daha kolay olacaktır.

4 mevsim yaşamaya uygun olmayan, örneğin sadece yazın kullanabileceğiniz bir ürün, tam bir özgürlük sağlamayacağı için optimum satın alma söz konusu olmayacaktır. Karavan statüsünde olmayan bir ürün tercih ettiğinizde ise park etme alanları konusunda seçenekleriniz daralacak ve hayalini kurduğunuz her yerde yaşamak mümkün olmayacaktır.

Mobil Ev Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Mobil ev yapımında konvansiyonel yapı malzemeleri nadiren kullanılır. Bu evler, standart bir konut, bungalov ya da karavan yapımı ile de karıştırılmamalıdır. Mobil evler, kara yolları kanuna tabi olduğu için farklı malzeme ve uygulama teknikleriyle üretilir. Üstelik doğa ortamında kullanılacağı ve ağırlık sınırları olduğu için de genellikle tekne ve karavan sektöründen ithal malzemeler tercih edilir. Buna bağlı olarak uzun ömürlü, dayanıklı ve üstün yalıtımlı olması gerektiği de göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin; dış cephe kaplamalarında tercih edilen Thermowood ahşap biyolojik ömrü uzun, yalıtımı güçlü, doğanın en zorlu koşullarına karşı dahi dayanıklı olmasıyla bilinir. Bu sebeple farklı markalardan mobil evleri karşılaştırırken kullanılan malzemelerin türü, marka ve donanım özellikleri temel alınmalıdır.

Mobil ev fiyatları değerlendirilirken başı çeken bir diğer kriter ise büyüklüktür. Mobil evler, araç statüsünde oldukları için metrekare üzerinden ölçülmez; kaç kişilik olduğuna göre değerlendirilir. Bu noktada modelin tasarımını ve donanımını da etkileyen unsurlardan biri de maksimum kişi kapasitesidir.

Mooble House ile Hayalinizdeki Mobil Ev Sizin Olsun!

Avrupa’nın önde gelen mobil ev üreticisi olarak, endüstriyel prensiplerle fabrikada üretim yapan Mooble House, çok adetli alımlarda maliyet avantajı sunabiliyor. Ayrıca endüstriyel ve yüksek kapasiteli üretimi sayesinde üstün kalite standartlarını her zaman koruyor.

Mooble House 2, 4, 6 ve 8 kişilik tiny house modelleri ve Higline, Midline, Basicline paketleri ile ihtiyaca bağlı seçenekler sunuyor. Ayrıca kullanıcılar opsiyonel olarak, beyaz eşya, elektronik eşya, ek mobilya, teras, merdiven gibi eklemeler de yapabiliyor. Tüm eklemeler yapıldıktan sonra final mobil ev fiyatı oluşuyor.

Mooble House Ekibi, mobil ev satın almak isteyen kullanıcıların hayalindeki doğada yaşama sürecinde baştan sona destek oluyor; ihtiyaçlara, istek ve alışkanlıklara bağlı donanımların belirlenmesinden, ürünü teslim almaya kadarki süreçte birebir iletişim sağlıyor. Doğada yaşam için ilk adımı atmak isteyenlerdenseniz Mooble House Ekibi ile irtibata geçebilir, sizin için en uygun mobil evi tasarlayabilirsiniz.